Ahad, 30 November 2008

"Apa dah jadi ni.."

ye la kan dalam surat khabar sekarang keluar pasal
thailand... negara dalam keadaan bergolak..
entah apa nak jadi... India dgn tebusan pengganas..

APA NAK JADI DENGAN DUNIA....
betul la sabda nabi di akhir zaman byk peperangan.. byk maksiat...
tunggu nak musnah je...

KENAPA LAH TAK KEMBALI KEPADA JALAN YANG LURUS.....

"Sakit..oh sakit.."

cakap pasal sakit sekarang.. saya tgh sakit..
dapat 3 sekit sekali gus... mula sakit tekak jadi batuk..
lepas tu selsema..& demam la...

kena tidur kat katil.. rehat byk-byk...
tak dpt buat hafazan surah hari ni...

umi beli makanan sedap-sedap tak dpt makan ...umi suruh tunggu baik dulu..

kesian kan.... tak pe sabar je...

Rabu, 26 November 2008

## ROMANTIKA YUSUF##

MENELADANI ADVERSITY QUOTIENT NABI YUSUF AS...

hasil tulisan AMRU KHALID..

buku ni.. byk memberi inspirasi...
selain tu dapat kita mendalami cerita dalam surah yusuf...
contoh petikan :

saudaraku, ubat bagi penyakit hati anda ada dalam AL-QURAN..
Andai mengembalikan semua problem dlm hidup ini kpd AL-QURAN nescaya kita akan mudah
menemui jalan keluarnya...

so... try la belek-belek buku ni...

**Salju Sakinah**

Kat sini nak promote sikit pasal novel ni...
kalu tak silap novel ni ade kat paper utusan...

cite dalam novel ni best...best sangat...
sesuai untuk student... sebab kisah dia berdasarkan seorang pelajar..

so kalunak tgok pasal novel ni layari http://www.myzaidakhtar.blogspot.com/

Selasa, 25 November 2008

SeLaMat BerCUTI...

Salam...
sorry lama tak buka blog...
sibuk dgn exam...
sekarang dah balik rumah.. kat kangar...
cuti...

kena jaga rumah... & adik-adik mesti la...
tak lah umi sorang-sorang je...

hari selasa minggu lepas dah gi sungai petani jalan-jalan... kira okey la tu...
hujung minggu lak kene gi kursus... umi paksa... mau tak nya.. kursus kahwin..
bukan nak kahwin lagi... tu yg kena paksa... tapi bila pikir balik nanti kena amik gak...
so, amik je lah...

kat perlis ni hujan... memanjang... plan dgn adik-adik nak gi memancing asyik tergendala je...
harap esok hari cerah sampai ke malam....

SELAMAT BERCUTI...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ME..