Rabu, 31 Disember 2008

SeLaMat TaHun BaRu

Salam maal Hijrah... SELAMAT TAHUN BARU..

SEMOGA TAHUN 2009 AKAN MEMBERIKAN KETABAHAN, KEKUATAN UNTUK LEBIH MAJU
SO... BERUSAHA DGN GIGIH

Selasa, 23 Disember 2008

Kami Gi Mancing...




Salam,
hari ni saya & adik-adik gi mancing kat rumah Mak Chaq (kakak mak)

ade sungai belakang rumah dia.. dah lama tak mancing.. sejak cuti hari tu..

kita orang pun apa lagi start hari jumaat hari tu asyik gi mancing sebab tak tau nak buat apa, boring...

Jumaat, 19 Disember 2008

Aurora ke Blackhole ?




AURORA KE BLACK HoLE menjadi tajuk perbincangan kita orang adik beradik hari ni...

ade cakap lebih suka aurora lebih cantik..
ade cakap black hole lebih best sebab misteri...

entah la.. malas nak layan.. so, sokong dua-dua..

Khamis, 18 Disember 2008

LOVE vs LIKE

In front of the person you love
Your heart beats faster


In front of the person you like
You get happy

In front of the person you love
Winter seems like spring


In front the person you like
Winter is just a beautiful winter

If you look into the eyes of the one you love
You blush


In front of the person you like
You smile

In front the person you love
You tend to get shy


In front the person you like
You can show your true self

In front of the person you love
You can’t say everything that comes into your mind


In front the person you like
You can

The person you love comes into your mind every two minutes


The person you like comes into your mind every time you see them

You can’t look straight into the eyes of the one you like
The feeling of love starts from the eyes

So, if you stop liking a person
That you use to like
All you need to do is caver your ears
But if you try to close your eyes
Love turns into drops of tears
And remain in your heart forever......

Rabu, 17 Disember 2008

"Kekayaan Hati Mengawal Peribadi"


Berdasarkan hadis yg di riwayatkan oleh Bukhari dan Muslim


"Sesungguhnya di dalam diri manusia itu ada segumpal darah. apabila ia baik, maka akan baiklah seluruh jasad. Apabila ia rosak akan rosak pula seluruh jasad."
Lalu Alah sediakan 2 potensi pada hati

"Maka Allah mengilhamkan kpd jiwa itu jalan kefasikan dan jalan ketakwaan. Sesungguhnya beruntunglah orang yang menyucikan jiwa itu, dan sesungguhnya rugilah orang yang mengotorinya" (surah Asy-Syam:8-10)

Ketahuilah hati juga adalah sunber keberanian, semangat, komitmen dan juga sumber tenaga yg menuntun kita melaksanakan berbagai bentuk tindakan.

Beruntunglah seseorang itu jika Hati itu diperkaya oleh iman dan takwa.



**Pelajarilah oleh kamu ilmu pengetahuan**

Rasulullah saw telah mengajar dan memberi peransang kpd Muaz bin Jabal:

  • Mempelajarinya kerana Allah adalah HASANAH
  • Mengkajinya adalah TASBIH
  • Mencarinya adalah JIHAD
  • Menuntutnya adalah IBADAH
  • Mengajarnya adalah SEDEKAH
  • Mencurahkannya kepada ahlinya adalah QURBAN
  • Memikirkannya laksana PUASA
  • Mendiskusinya ibarat QIAM

Selasa, 16 Disember 2008

"Ace of Tennis"



Cerita ni ttg seorang budak junior perempuan yg baru berminat nak main tennis lepas satu peristiwa... dalam nak belajar main tu macm-macm jadi kat dia senior buli la... latihan susah sampai dia dah naik give up... lepas tu...
Korang tgok sendiri la kesudahan cita ni...
cite jepun best.. tgok dalam dialog dia orang diorang banyak selitkan nilai nilai murni...
Harap juga satu hari nanti penulis-penulis skrip di malaysia dapat buat macam tu..
tambah dengan nilai-nilai ketimuran yg kita dah selalu tengok...
TAK PAYAH SEKSI PUN TAK PE.. JANJI MOVIE @ DRAMA TU "BERNILAI"

sebab bukannya apa orang yg mcm saya ni dah boleh teka sesuatu cerita melayu konflik yg akan ada & ending dia...dgn tgok filem tu 30 minit..so..harap dapat cari idea-idea yg lain yg gempak..

"AlamaK ResulT DaH KeluaR"


Result dah keluar... redha dgn apa yg dapat..
cuma turun sikit 0.02... so, kena USAHA GIGIH LAGI YE..
NAK UCAPKAN THANK... TERIMA KASIH... SYUKRAN... HARIGATO PADA SEMUA LECTURER YG DAH AJAR SAYA PADA SEM. LEPAS
KALU PANJANG UMUR JUPA LAGI NANTI DALAM CLASS...

Isnin, 8 Disember 2008

SELAMAT HARI RAYA KORBAN




ramai jugak yg hadir..sebanyak 14 ekor lembu 5 ekor kambing tumbang...
muslimat yang hadir banyak tolong dalam mengasah pisau & kat tempat memasak...
untuk pengetahuan setiap tahun family akan buat korban kat MATRI, beseri perlis..
lembu no 1 selalunya untk kenduri orang ramai yang hadir pada hari tersebut..
tahun ni kerja-kerja untuk agih daging selesai dalam jam 1.20... lepas tu yg ada bahagian ambik bahagian masing-masing lepas bersihkan diri makanramai-ramai dalam talam....
hari ni cuaca mendung...hujan lepas tu...
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...

HAPPY BIRTHDAY...


SELAMAT HARI LAHIR BUAT ADIK...MUHD. ADAM AKMAL RAMON ZAHEDIN..
ULANG TAHUN KE 14... PADA 1 DIS...
DAH TUA LAGI SATU TAHUN... BELAJAR RAJIN-RAJIN OKEY...

Jelajah Mak Yong


Hari tu teman umi gi tgok mak yong kat taman budaya perlis...3 dis 2008..
cerita yg disampaikan bagus...
boleh la..paham... thanks to kumpulan mak yong kijang emas jkkn....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ME..