Ahad, 24 April 2011

Tiada benda yang pasti di Dunia...




Salam.. hari ni sembang dgn umi dalam kereta pasal benda yang pasti dan yang tak pasti...
Dalam Hidup ni kenapa Allah bg KEMATIAN itu pasti?..

sebabnya supaya setiap detik yang kita lalui kita hargai dan buat sebaik mungkin.. kalau masa kecil kita ade cita-cita misalnya Polis.. tapi belum tentu kita akan jadi polis bila besar nanti..
Macam tu jugak dgn belajar orang yang nak ambil exam UPSR, PMR, SPM, STPM, Matrikulasi...dll tak pasti akan keputusannya may be dapat 5A UPSR tapi PMR nanti belum tentu..
May be dah dapat Ijazah tapi belum tentu dapat kerja.. Memandangkan Hidup kita ni tak pasti

"WE NEED TO GIVE OUR VERY BEST EVERYDAY & MOMENT"
sebab yang pastinya kita akan mati antara 2 waktu solat... so, akhir kata setiap kali pekerjaan yang anda buat make it the very best you can do.. terutama solat sebab kita tak pasti ajal kita bila.. tapi yang Pasti semua yang hidup akan mati...

Rabu, 13 April 2011

"Belajar buat Cup cakes"

Rupanya senang je nak buat.. cuma yg rumit "renyah" sikit tang nak hias aising...
  1. Tgh tunggu mentega + gula menjadi gebu..
ambil Gambar dulu... caya lah.. (^_^)






























Kek tengah masak... tgok, naik comel je.. [^_^]






Tgh prepare... nak letak aising pulak.. sorry tolong sikit-sikit je... {^_^}





























Ha !!! tgok pandai tak kita orang buat... Genius kan... walau pun resepi orang lain.. tapi janji menjadi + boleh makan sudah... Bismillah...NYUM... <^_^>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ME..